Hoe detecteer en verminder je elektrosmog?

Elektrische apparaten stoten elektrosmog uit. Dit doen zij in de vorm van onzichtbare straling. Hoe meer apparaten jij in je woning hebt, hoe meer straling er is. Doordat elektrosmog niet zichtbaar is, hebben veel mensen de aanwezigheid niet eens in de gaten. Omdat de straling gevolgen kan hebben voor je gezondheid, is het van belang de elektrosmog te detecteren. Maar hoe doe je dat? Dat leggen we je in onderstaande tekst uit. Tevens krijg je een paar tips om elektrosmog te verminderen.

Elektrosmog detecteren

Doordat elektrosmog onzichtbaar is, weten veel mensen niet dat zij ermee te maken hebben. Sterker nog: er zijn genoeg mensen die nog nooit van elektrosmog gehoord hebben. De straling kan op de lange termijn schadelijk zijn voor je gezondheid. Hierdoor is het van belang elektrosmog in jouw woning in kaart te brengen. Dat gaat echter wat lastig wanneer je de straling niet kunt zien. Gelukkig is elektrosmog met behulp van een speciale meter in kaart te brengen. Deze meter geeft precies aan in hoeverre er sprake is van een verhoogde concentratie elektrosmog in jouw woning. Wanneer er sprake is van een verhoogde concentratie, is het verstandig zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Zo verminder je elektrosmog

Is er sprake van een verhoogde concentratie elektrosmog? Dan kun je dit vrij eenvoudig verminderen. En nee, hiervoor hoef je echt geen afstand te doen van een aantal elektrische apparaten in je woning. Uiteraard behoort dit wel tot de mogelijkheden, maar de kans is groot dat je dit niet wilt.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om elektrosmog te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld speciale blokjes plaatsen in de hoeken van je woning. Deze nemen de straling op, waardoor de hoeveelheid elektrosmog aanzienlijk vermindert. Wil jij dit ook? Laat dan eens een specialist langskomen. Hij kan een inspectieronde maken en vervolgens direct maatregelen nemen. 

Meer tips voor verminderen elektrosmog

Wil jij niet direct een specialist inschakelen maar eerst zelf wat proberen? Ga dan op het internet op zoek naar tips. Beperk je overigens wel tot de betrouwbare websites. Er zijn namelijk genoeg websites over elektrosmog die niet deugen. Dergelijke sites zijn alleen ontwikkeld voor meer websitebezoekers. De ontwikkelaars kopen verkeer voor hun website, in de hoop dat de bezoekersaantallen stijgen. Let dus goed op en probeer niet zo maar alles uit wat op het internet vermeld wordt.