Is elektrosmog schadelijk voor de gezondheid van mensen?

De straling die veroorzaakt wordt door elektrische apparaten noemen we elektrosmog. Dergelijke straling is in iedere woning aanwezig. Wanneer er een grote hoeveelheid elektrosmog aanwezig is, kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid. Op de korte termijn zijn er niet of nauwelijks problemen. Op de lange termijn kunnen er echter wel degelijk problemen ontstaan. Zo kan elektrosmog onder meer gevolgen hebben voor jouw gezondheid. En dat is echt waar. Wij schrijven dit niet om meer websitebezoekers trekken, maar om jou te waarschuwen. Lees dus vooral verder wanneer jij gezondheidsklachten door straling wilt voorkomen.

Slaapproblemen

Wanneer je niets doet aan de elektrosmog in je woning, heb je kans op slaapproblemen. De straling waaraan je wordt blootgesteld, kan er namelijk voor zorgen dat je niet meer slaapt of heel slecht in slaap komt. Dit zorgt er vervolgens voor dat je vermoeid bent en een gebrek aan energie hebt. Je concentratie vermindert hierdoor en ook ben je niet meer in staat alles goed te onthouden. Kortom: de gevolgen kunnen grote vormen aannemen.

Hart- en hoofdproblemen

Naast slaapproblemen kan elektrosmog ook problemen aan je hart en hoofd veroorzaken. Zo kan de straling van een smartphone er bijvoorbeeld voor zorgen dat je hartslag omhoog gaat. Verder kan de straling resulteren in hoofdpijn en duizeligheid. Dit is overigens niet het enige hoofdprobleem. Uit onderzoek is namelijk ook gebleken dat elektrosmog de bloed-hersen-barrière kan beschadigen. Dit is een van de belangrijkste barrières in het menselijk lichaam. Deze barrière scheidt de hersenen van de rest van het lichaam. Uit diverse onderzoeken blijkt dat deze beschadiging bij kinderen eerder ontstaat. Stel kinderen dan ook niet teveel bloot aan elektrische apparaten.

sleep

Kanker

Op het internet is veel te lezen over kanker als gevolg van overmatige blootstelling aan elektrosmog. Het is echter nog niet met zekerheid te zeggen dat elektrosmog ook invloed heeft op het ontstaan van kanker. Veel sites schrijven hierover. Staat deze site hoog in Google? Dan wil dit nog niet zeggen dat dit ook een betrouwbare site is. Mogelijk heeft de eigenaar verkeer voor zijn website gekocht. Hierdoor lijkt de site populair, maar in feite is hij dat helemaal niet. Neem dus niet alle informatie die je op een website vindt klakkeloos aan voor de waarheid, maar ga op zoek naar meer bevestiging op andere sites.